Omskriven

Jag kan skriva mig var som helst. Som till fyrarummaren på Nygatan med spektakulär utsikt över Industrilandskapet, men M har bara tillgång till ett av rummen, mot gatan och spårvagnen. Väggarna är målade i en blek grön trygg kulör. Resten av lägenheten ska renoveras, men vi tillåts gå där, över papp och målarburkar, men vi återvänder efter en runda. M förvarar en trave modemagasin vid sängen. Han lyssnar på P2, kanske spelas Dvořák, jag minns inte säkert men låt oss minnas så. Emellanåt lyfter han en tidning med ett pincettgrepp och börjar långsamt bläddra fram sida för sida. Han tittar på bilderna av skulpturala påklädda kroppar i perfekt ljus. Omsorgsfullt dyker han in i dem. Flera timmar kan passera utan att något annat händer. I de andra rummen ska renovering pågå men ingen renoverar. Här är alltid frid, där jag skriver mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.