Fårö, dag 3

Snöstorm under natten, men jag vaknade utvilad 05:38 (dödade bara en fluga, vid elvatiden). Blev glad när sopbilen kom för att köra upp spår. Satt själv hos Bergman på förmiddagen, med uppehåll för en kort pratstund med Rawna från Norge som valde att fara till Visby en dag tidigare. Hon har vistats i gästhuset och nu behövde hon träffa folk.
    Vid lunchtid for jag hem till gården för mat och wi-fi. Arbetade. Tog en promenad och gick vilse. Ringde sedan till mormor och pratade om släkten Åkerblom som min morfars mamma tillhörde och alltså även Ingmars mamma Karin, som var med på varenda släktfirande, sannolikt av plikt, för så nära släkt var de faktiskt inte. När vi ändå var inne på ämnet berättade mormor att jag även besökt Ingmars barndomshem på Storgatan vid Hedvig Eleonora kyrka. Då var jag tonåring. Och jag minns kyrkoherdebostaden framförallt för att det fanns en planlösning upptejpad i en hall, och jag räknade rummen till åtta, otaliga toaletter och vråar. Vid mitt besök var det förstås en annan kyrkoherde och nästan ett annat sekel, men lägenheten var allvarsam och tung. Inredd av hyresvärden kyrkan.
    Ja, det betyder ju ingenting, egentligen, men när man vandrar i någons fotspår, som man gör här (faktiskt vandrar jag i någons tofflor), ja, det är ett kartläggande. Jag är betraktaren som vill få en bättre vy och då behövs fler plattformar att stå på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.