Rutinerna

Det kan bli för mycket rutiner, när hela tillvaron ramas in av vanor och tider som ska passas åt dig själv eller ett jobb eller en förskola eller skola, och det går att bli tokig av rutiner, för de berövar en på själva livet i livet, det som känns och uttrycks, men de är också helt avgörande för att man ska få något verkligt utfört, eftersom rutiner berövar en på valen, som i sin tur berövar en på energi, som behövs för att åstadkomma något, med hjälp av rutiner. Ett heltidsjobb behöver rutiner. Det behöver även en oskriven roman. Det är inte alls svårt att få ihop en roman. Att utföra romanförfattarsysslan bygger helt och hållet på att alltså skriva romanen, och det åstadkoms genom att portionera ned den i tillräckligt stora tuggor, några om dagen, säg femtusen tuggor text som antingen är bra eller dålig, men om man gör så dagligen sitter du snart med en roman, för dagarna är många, och rutinerna blir din vän. Svårare än så är det inte. En människa utan rutiner är förvisso fri, men att vara fri utan mening är inte heller något liv. Det är därför Wayne’s coffee finns.

En reaktion till “Rutinerna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.